A foci VB-t kössük össze valami hasznossal, mivel egy meccs baromi hosszan tud tartani, süssünk alatta kenyeret.
A focimeccs időtartamát az isten is kenyérsütésre teremtette. Mielőtt elkezdődne a rangadó, és a folyékony kenyeret, azaz a sört kivennénk a hűtőből, áldozzunk szűk 10 percet arra, hogy géppel bedagasszuk a tésztát, aztán az első félidő alatt az első kelesztés le is fut, még órát se kell hozzá beállítani.
Szünetben átgyúrjuk és formázzuk a kenyeret. A képen látható úgy készült, hogy a tésztahengert beletettem a 30 centis formába, langyos vízzel megnedvesítettem a kezem, és megmosdattam a kenyér tetejét, majd bőven megszórtam hámozott napraforgóval. Letakarva félretettem, hogy újra növekedni kezdjen. Most azért ne hagyjuk magára a második félidő végéig, olyan 40-45 perc múlva vigyázó szemünket vessük reája, izzítsuk be a sütőt 200 fokosra, és 20 percig 200-210 fokon, utána 10 percet 180 fokon süssük.
Ha ügyesen kufárkodtunk az idővel, az esti vacsora mellé már a frissen sült fehér kenyeret szeletelhetjük. Aztán mindjárt jön a 21 órás foci!
Hozzávalók: 50 dkg búzaliszt, 1 csomag szárított élesztő (50 dkg liszthez való), 1 evőkanál (barna)cukor, 3,25 dl langyos víz, 1 evőkanál só, (1 evőkanál búzasikér), 4 evőkanál olaj, a szóráshoz 2 marék hántolt napraforgó/szezám/tökmag.
Kenyérsütési tanácsokat a fűszeres rozskenyeremnél lehet olvasni jó hosszan.
Hozzászólások