A foci VB-t kössük össze valami hasznossal, mivel egy meccs baromi hosszan tud tartani, süssünk alatta kenyeret.

A focimeccs időtartamát az isten is kenyérsütésre teremtette. Mielőtt elkezdődne a rangadó, és a folyékony kenyeret, azaz a sört kivennénk a hűtőből, áldozzunk szűk 10 percet arra, hogy géppel bedagasszuk a tésztát, aztán az első félidő alatt az első kelesztés le is fut, még órát se kell hozzá beállítani.

Szünetben átgyúrjuk és formázzuk a kenyeret. A képen látható úgy készült, hogy a tésztahengert beletettem a 30 centis formába, langyos vízzel megnedvesítettem a kezem, és megmosdattam a kenyér tetejét, majd bőven megszórtam hámozott napraforgóval. Letakarva félretettem, hogy újra növekedni kezdjen. Most azért ne hagyjuk magára a második félidő végéig, olyan 40-45 perc múlva vigyázó szemünket vessük reája, izzítsuk be a sütőt 200 fokosra, és 20 percig 200-210 fokon, utána 10 percet 180 fokon süssük.

Ha ügyesen kufárkodtunk az idővel, az esti vacsora mellé már a frissen sült fehér kenyeret szeletelhetjük. Aztán mindjárt jön a 21 órás foci!

Hozzávalók: 50 dkg búzaliszt, 1 csomag szárított élesztő (50 dkg liszthez való), 1 evőkanál (barna)cukor, 3,25 dl langyos víz, 1 evőkanál só, (1 evőkanál búzasikér), 4 evőkanál olaj, a szóráshoz 2 marék hántolt napraforgó/szezám/tökmag.

Kenyérsütési tanácsokat a
fűszeres rozskenyeremnél lehet olvasni jó hosszan.

Kép megtekintése nagyobb felbontásban.

Első megjelenés: 2006. június 19.
 

Szerző: Gesztenye Gusztika  2009.01.29. 14:55 Szólj hozzá!

Címkék: kenyér kelesztés

A bejegyzés trackback címe:

https://gesztenyegusztika.blog.hu/api/trackback/id/tr58910330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása