Van egy családi recept, amit az anyukám az ő anyukájától tanult, és most én viszem tovább, ugyanakkor ez a recept nem a vérvonalon került be a családi gyűjteménybe, mert a nagyinak nem vér szerinti rokon mutatta meg. Ahogy azt Shakespeare is megmondta " ... rokonság, s nem éppen rokonszenv". Néha attól is tanul az ember, akit személy szerint ki nem állhat. Elég érdekes, hogy az, aki a lelkemnek ártalmas, a testemnek mégis tud jót adni.
A zöldbabpörkölt rendkívül egyszerű egytálétel, a marhapörkölt az alapja, azt kell felengedni kevés vízzel, amiben megfőzzük a zöldbabot, a végén pedig tejfölös habarással sűrítjük be az ételt. Számomra a lelkét a pörkölthöz adott friss paradicsom és paprika, valamint a babhoz aprított kapor adja, persze a gondosan előkészített marhalábszár sem elhanyagolandó.
Hozzávalók: 50 dkg marhalábszár, paradicsom, paprika, vöröshagyma, őrölt paprika, só, köménymag, 1 kg zöldbab, kapor, 2,5 dl tejföl, 1-2 evőkanál liszt.
2009.01.29. 14:25
1 komment
Címkék: egytál főétel szarvasmarha
A bejegyzés trackback címe:
https://gesztenyegusztika.blog.hu/api/trackback/id/tr3910271
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Hozzászólások