Nem reprezentatív felmérésem eredményeként állíthatom, hogy a gyerekek rendszerint imádják a brokkolit. Az én fiam 8 hónapos koráig szinte csak az anyatejet fogadta el, aztán a brokkoli átszakította nála a gátat. A gond akkor kezdődött, amikor túlzottan is rákattant a H betűvel kezdődő gyártó nyulas rizottójára. Az anyuci féle brokkolira fintorgott meg öklendezett tőle, bezzeg a 350 Ft körüli árú üvegesnek pusztán az említésére már ugrott is az etetőszékbe. Az anyagi csőd elkerülése végett kezdtem el kísérletezni, hogy valami hasonló jellegű pempőt tudjak én is készíteni. Az ízét és a bűzét sose tudtam megközelíteni, de mára már elértem, hogy megeszi az én brokkolimat is.

Mellesleg az összes házi bébiétel közül ez a legegyszerűbb elkészítésű. 5-6 brokkolirózsát, 2 evőkanálnyi rizst, 1 húskockát felteszünk főni 2,5 dl vízben. Ízesítésül egy babakanálnyi Alnatura ételízesítőt adunk hozzá. Amikor a rizs megdagadt, elzárjuk a tüzet, hagyjuk a gőzben tovább puhulni az ételt. Utána lehet turmixolni, kevés vízzel (kb. 30-40 ml) hígítani és 1 kávéskanálnyi olajjal komplettálni.

A rizs kiváltható 2 evőkanál rizsliszttel is, pláne akkor, amikor még csak kezdő evő a kis delikvens és fontos, hogy tejfölsimaságú legyen a pép. És persze nem kell turmixolni, vagy csak picit, ha hajlandó már rágni. Pár karika répával tovább javítható az íze, és adhatunk hozzá sajtot is, bár a rizs, répa és a sajt is hasfogó, ezt a párosítást székrekedésre hajlamos delikvenseknél nem ajánlom - ilyen esetben a joghurt, tejszín jelenthet inkább megoldást.

Hozzávalók: 5-6 brokkoli, 2 dkg csirkehús, 2 evőkanál rizs, 1 babakanál Alnatura ételízesítő.

 

Szerző: Gesztenye Gusztika  2009.01.30. 14:35 Szólj hozzá!

Címkék: bébiétel

A bejegyzés trackback címe:

https://gesztenyegusztika.blog.hu/api/trackback/id/tr82912445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása