Mit tegyünk, ha váratlanul a vendégektől és a kollégáktól is kapunk egy kilónyi cseresznyét?

Az á la natur verzió egy idő után unalmassá vált, meg félő volt, hogy záros határidőn belül megromlik az egyébként nagyon finom korai cseresznye. Levest nem volt kedvem kreálni, és ekkor jött az ötlet: legyen belőle pite. Rákerestem a neten a receptre, de valahogy egyik sem nyerte el tetszésemet, nem a hagyományos linzer- vagy vajastészta közé sütött gyümölcsöt szerettem volna, az én agyamban valami egészen más állagúként nézett ki ez a sülemény. Gondoltam egy nagyot, és a kefíres bögresütim alapreceptjét használtam fel, amibe aszalt gyümölcs helyett most a magozott cseresznyét szórtam.

Hihetetlen egyszerű, mert ez egy kavart tészta, csak összeborogatja az ember a hozzávalókat, kézi mixerrel 3-4 perc alatt kidolgozza a piskótaszerű tésztát, és a végén hozzálapátolja az előkészített cseresznyét. 170 fokos sütőben 50 perc alatt készül el, de a tűpróba mindenképp szükséges, nehogy nyers maradjon a közepe.

Mi pedig a sütizést egy konyhafestéssel kötjük össze, ugyanis a nagy cseresznye magozásnak köszönhetően a falra is fröcsögött némi lé, ami kissé rontja a hófehér fal összképét.

Hozzávalók az alaptésztához: (a mérőedény a joghurtos/kefires doboz)
2 doboz kefir vagy joghurt
4 doboz rétesliszt
2 doboz cukor
3/4 doboz olaj
4 tojás
1 púpozott teáskanál szódabikarbóna

Tetszés szerint szórható bele aszalt gyümölcs, csokidarabkák, vagy mint fent, cseresznye.

A kép megtekintése nagyobb felbontásban.

Első megjelenés: 2006. május 31.

 

 

Szerző: Gesztenye Gusztika  2009.01.28. 14:36 Szólj hozzá!

Címkék: sütemény

A bejegyzés trackback címe:

https://gesztenyegusztika.blog.hu/api/trackback/id/tr99908295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása