Egy csecsemőfej nagyságú zeller felét apróra vágtam, kb. 2 liternyi vízben feltettem főni. Forrás után 2-3 evőkanál Alnatura zöldséges ételízesítőt adtam hozzá. Amikor a zeller megpuhult, a levét leszűrtem, magát a zöldséget pedig lepasszíroztam, de akinek csak turmixa van otthon, az is megfelelő eszköz. Ezután 5 deka vajon 4-5 evőkanálnyi lisztet megpirítottam, a leszűrt lével és még tetszőleges mennyiségű vízzel felengedtem és csomómentesen elkevertem. Beletettem a széttrutymósított zellert, meg felaprított petrezselyemzöldet (mivel ennek a zellernek nem volt levele, elvileg ugyanis az dukálna hozzá, de így se rossz). Az egészet összeforraltam és pirított kenyérkockával faltuk be.
Kép megtekintése nagyobb felbontásban.
Első megjelenés: 2006. május 28.
Hozzászólások